#

Exact Business Solutions este o companie de cercetare de piata care ofera o gama larga de metode, tehnici si instrumente de cercetare pentru studii cantitative si calitative, fiecare fiind adaptate nevoilor si obiectivelor fiecarui client. Informatiile obtinute in urma studiilor realizate de compania noastra reprezinta resurse vitale in dezvoltarea planului de afaceri, setarea bugetelor de marketing si investitii, precum si in luarea deciziilor referitoare la lansarea si promovarea produselor nou lansate.

Exact Panel reprezinta un grup de utilizatori de Internet, rezidenti in Romania, care au fost de acord sa ia parte in mod regulat la sondaje de opinie si studii de cercetare de piata.

Datele despre membrii Panelului sunt salvate pe un server securizat si nu sunt accesibile unei terte parti decat sub forma de analize statistice.

Conditii de participare

Orice persoana de 16 ani si peste, rezidenta in Romania, este libera sa se inregistreze in Exact Panel.

Exact Business Solutions nu culege date de la persoane cu varsta sub 16 ani fara acceptul parintilor sau al reprezentantului legal.

Exact Business Solutions isi rezerva dreptul neconditionat de a refuza intrarea in Panel a anumitor persoane, fara a da o explicatie privind motivul refuzului.

Nicio persoana care lucreaza in cadrul companiei sau in alta companie care are ca scop cercetarea de piata, nu poate face parte din Exact Panel. Aceasta prevedere se atribuie si rudelor si afinilor de gradul 1 ai acestora.

Inregistrarea in panel

Inregistratea in Exact Panel se realizeaza prin completarea integrala a chestionarului de inscriere.

Atat chestionarul de inscriere, cat si celelalte sondaje la care vei fi invitat dupa inscriere, cuprind intrebari demografice referitoare la date personale (varsta, educatie, stare civila, ocupatie, etc.). Acestea sunt necesare pentru a putea livra clientilor nostri analize statistice reprezentative pentru populatia Romaniei. Te asiguram ca toate raspunsurile sunt confidentiale si vor fi folosite doar pentru tabele statistice.

Pentru a primi invitatii la sondajele noastre te rugam sa ne furnizezi, in cadrul chestionarului de inscriere, adresa de e-mail pe care o folosesti cel mai des (cel putin o data pe saptamana).

Te rugam sa te inregistrezi folosind o singura adresa de e-mail. Daca se dovedeste ca un membru este inscris cu mai multe adrese de e-mail, toate conturile se vor anula iar punctele sale vor fi retrase.

Exact Business Solutions isi rezerva dreptul de a sterge membrii inactivi din panel. Aceasta inseamna stergerea unui membru din Panel in cazul in care persoana nu raspunde niciunei invitatii la studii mai mult de 12 luni. In cazul in care, din orice motiv, nu poti raspunde invitatiilor noastre la studii o perioada mai indelungata de timp, te rugam sa ne informezi prin e-mail la office@exactbusiness.com.

Invita-ti prietenii!

Ai posibilitatea sa acumulezi si mai multe puncte prin recomandarea de e-mail-uri ale cunoscutilor (recomandarile se fac din contul tau, dupa logare). Pentru fiecare adresa recomandata vei primi 50 de puncte daca persoanele recomandate accepta, la randul lor, sa faca parte din Exact Panel si devin active (completeaza cel putin un sondaj, dupa inscriere). Punctele vor fi alocate automat in contul tau in momentul in care persoanele recomandate completeaza primul studiu in urma invitatiei primite din partea Exact Panel.

De asemenea, te informam ca persoanele recomandate vor primi invitatia de inscriere pe platforma Exact Panel, direct de pe adresa ta de e-mail in momentul in care apesi butonul „Trimite”.

Poti sa recomanzi maximum 50 de prieteni care se inscriu in Exact Panel si pentru care, dupa ce vor deveni activi, vei primi punctele.

Cum esti recompensat?

Vei primi pe e-mail invitatii de participare la diferite sondaje. Le poti completa de oriunde si oricand, folosind calculatorul de tip desktop (PC), laptop, tableta, telefon mobil. Pentru fiecare chestionar completat vei primi un numar de puncte (in functie de complexitatea studiului), pe care le poti transforma ulterior in premii sau bani (dupa cumularea punctelor din mai multe sondaje).

In medie, la 10-20 sondaje completate, poti solicita un premiu. Totusi, nu putem garanta un numar minim sau maxim de invitatii care vor fi trimise fiecarui membru al Panelului de-a lungul unui an.

Prin completarea formularului de inregistrare in Panel ai acumulat deja, automat, 75 puncte.

Cum imi pot folosi punctele sondajului?

Cand obtii 1000 de puncte (prin completarea de sondaje de opinie si prin recomandarea de prieteni), poti cere transformarea lor in premii printr-un e-mail, direct din contul tau de Panel, dupa logare. Conversia punctelor in premii poate fi realizata doar daca ai raspuns la cel putin 2 studii in ultimele 12 luni si daca cel putin jumatate din punctele pe care le soliciti a fi transformate in premii sunt castigate din completarea de sondaje.

Pentru a putea intra in posesia premiilor solicitate, membrii Panelului trebuie sa transmita adresa exacta de livrare, o fotografie/ scan dupa Cartea de Identitate iar, dupa primirea premiilor, sa transmita catre compania Exact procesul verbal de primire a premiului semnat, prin curier sau e-mail (scanat sau fotografiat).

Premiile vor fi trimise prin curier la adresa indicata. Costurile cu livrarea sunt platite de compania Exact. Transmiterea premiilor se va face in 30 de zile de la finalizarea verificarilor despre autenticitatea persoanei si de la trimiterea datelor solicitate: adresa de livrare, o fotografie/ scan dupa Cartea de Identitate.

Premiile pot fi ridicate personal de la sediul nostru in termen de 30 de zile de la momentul in care sunteti anuntat ca sunt disponibile pentru dvs. In caz contrar produsele sunt returnate la frunizor.

Premiile din platforma ExactPanel au titlu de prezentare.

Daca se dovedeste ca un membru este inscris cu o identitatea falsa, contul se va anula, iar punctele sale vor fi retrase.

Verificari

Pentru a garanta calitatea analizelor statistice, Exact Business Solutions isi rezerva dreptul de a face verificari pentru a valida calitatea de membru a oricarei persoane inregistrate. Exact Business Solutions isi rezerva, de asemenea, dreptul de a sterge un panelist din baza de date fara a-i cere acordul, daca se constata incalcari ale prezentului Regulament sau incalcari ale regulilor de conduita a panelistului transmise in invitatiile de participare la sondaje sau prin instructiunile de completare a chestionarelor.

In momentul in care un membru al Exact Panel atinge pragul de 1000 puncte, ne rezervam dreptul de a verifica autenticitatea acelei persoane (copie dupa cartea de identitate/ buletin).

Exact Business Solutions realizeaza verificari automate ale calitatii si veridicitatii raspunsurilor membrilor Panelului in cadrul sondajelor completate. In cazul in care, dupa verificari, rezulta ca nu ai completat corect, cu atentie, cu sinceritate chestionarul, ne rezervam dreptul de a anula raspunsurile si de a retrage punctajul aferent studiului.

Pentru a garanta calitatea analizelor statistice livrate Exact Business Solutions isi rezerva dreptul de a anula chestionarele completate mult mai repede decat durata medie calculata de sistem.

Tot pentru asigurarea calitatii analizelor statistice realizate Exact poate utiliza teste de verificare a atentiei pe durata completarii chestionarului. Exact isi rezerva dreptul de a anula orice chestionar care a fost invalidat in urma unui test de verificare a atentiei.

Participarea este voluntara

Participarea la studii este voluntara. Statutul de membru in Exact Panel se bazeaza pe acordul tau direct. Devenind membru in Exact Panel accepti primirea de invitatii pe e-mail pentru a participa la sondajele noastre.

Daca doresti sa anulezi calitatea de membru al Exact Panel, indiferent de motiv, iar scorul tau este sub 1000 de puncte, punctele expira. Daca ai peste 1000 de puncte, poti realiza transformarea punctelor in premii (direct din contul tau de Panel, dupa logare). Punctele unui anumit membru al Panelului nu sunt transferabile unui alt membru.

Pentru a renunta la statul de membru in Exact Panel, dai click pe butonul corespunzator din contul tau iar informatiile despre tine vor fi sterse imediat de pe serverul securizat. Dupa stergerea unui cont, punctele acumulate in contul sters nu mai pot fi transformate in premii.

Exact Business Solutions a luat masuri pentru securitatea datelor. Totusi, in situatia putin probabila ca un virus sa apara in e-mailul trimis catre membrii Exact Panel, Exact Business Solutions nu va fi responsabila in niciun fel de consecintele acestei situatii, iar membrii Panelului nu pot in niciun fel sa ceara despagubiri materiale sau de orice alta natura.

Calitatea datelor

Un sondaj completat de un membru Exact Panel e valid doar daca este finalizat in totalitate si daca durata de completare se incadreaza in limitele normale comunicate in invitatia de participare la sondaj.
Odata ce ai intrat pe link-ul din invitatie si ai inceput sa completezi, iti recomandam sa nu te intrerupi, sa nu permiti altei persoane sa vada raspunsurile tale sau sa te influenteze in vreun fel. Ne intereseaza doar opinia ta sincera. La fiecare chestionar se va raspunde o singura data. Daca un chestionar al unui membru Exact Panel este invalidat din motive de calitate, ne rezervam dreptul de a retrage punctele acordate acestuia.

Atunci când numarul necesar de membri a raspuns unui chestionar, Exact Business Solutions are dreptul de a incheia studiul si de a nu mai culege alte raspunsuri, chiar daca data limita comunicata in invitatie nu a fost atinsa.

Confidentialitatea datelor

Exact Business Solutions este inregistrata in registrul de evidenta al prelucratorilor de date cu caracter personal sub numarul 38456.
Exact Business Solutions are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale pe care ni le furnizezi. Scopul colectarii datelor este statistic. Informatiile colectate la nivel de individ nu vor fi facute publice in niciun fel. Ele vor fi folosite doar pentru analize statistice si vor fi prelucrate in acord cu Regulamentul EU 679/2016 pentru Protectia a Datelor cu Caracter Personal.

Datele cu caracter personal vor fi adecvate, relevante si limitate la ceea ce este necesar in raport cu scopurile in care sunt prelucrate (,,reducerea la minimum a datelor’’).
Acest principiu presupune, in special, asigurarea faptului ca perioada pentru care datele cu caracter personal sunt stocate este limitata.
Datele cu caracter personal vor fi prelucrate doar daca scopul prelucrarii nu poate fi indeplinit in mod rezonabil prin alte mijloace.
In esenta, membrii au dreptul de a ne solicita stergera datelor personale, in special in cazul in care nu au fost colectate direct de la persoana vizata si nu exista niciun motiv convingator sau special pentru continuarea procesarii si stocarii acestora.
De asemenea, membrul are dreptul de a obtine din partea operatorului stergerea datelor cu caracter personal, fara intarzieri neustificate, iar operatorii au obligatia de a sterge datele cu caracter personal, in cazul in care exista unul dintre motivele:

  • datele nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate sau prelucrate;
  • persoana vizata isi retrage consimtamantul pe baza caruia are loc prelucrarea;
  • persoana vizata se opune prelucrarii in temeiul articolului 21 alineatul (1) dreptul la opozitie;
  • exista neclaritati legate de legalitatea prelucrarii datelor cu caracter personal;
  • datele trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale care revine operatorului;
  • datele cu caracter personal apartin unor copii, cu varsta sub 16 ani.

Perioada de timp alocata de regulament pentru stergerea datelor, ca urmare a unei cereri formulate in acest sens, este de maximum o luna, cu posibilitatea extinderii la doua luni, in conditii speciale.
Membrii au dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere si la o cale de atac.
Perioada stocarii datelor cu caracter personal va tine seama de motivele pentru care operatorul trebuie sa prelucreze datele, precum si de eventuale obligatii juridice de a pastra datele o perioada fixa de timp ( de exemplu, legile privind ocuparea fortei de munca, legile fiscale sau legile antifrauda nationale care impun pastrarea datelor cu caracter personal despre angajatii operatorului pentru o perioada determinata, durata garantiei produselor etc.), corelativ cu stabilirea unor termene pentru stergerea sau revizuirea datelor stocate.
Ca exceptie, datele cu caracter personal pot fi pastrate o perioada mai indelungata, atunci cand prelucrarea este efectuata in scopuri de cercetare stiintifica sau istorica, cu conditia sa fie puse in aplicare masuri de ordine tehnic si organizatoric adecvate ( precum aprovizionare, criptare etc.), precum si in cazurile in care prelucrarea este necesara pentru: exercitarea dreptului la libera exprimare si la informare; respectarea unei obligatii legale; motive de interes public in domeniul sanatatii publice ( articolul 9 alineatul (2) literele h) si i) si articolul 9 alineatul (3);constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

Exact Business Solutions poate sa furnizeze informatiile colectate catre clientii sai, dar fara a identifica in niciun fel participantul la sondaj. Clientul are dreptul doar asupra rezultatelor in sens statistic si se supune acelorasi reguli de confidentialitate.

Nu esti obligat(a) sa ne furnizezi datele cu caracter personal (educatie, ocupatie, etc.), insa, acestea fiind necesare analizei statistice, refuzul tau poate determina sa nu mai fii invitat(a) la alte sondaje de opinie ale Exact Business Solutions.

Beneficiezi de dreptul de acces, de interventie asupra datelor si dreptul sa te opui prelucrarii datelor personale care te privesc si sa soliciti stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, poti trimite un e-mail la adresa: office@exactbusiness.com.

Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, te rugam sa ne informezi cat mai curand posibil pentru a le corecta imediat.

In calitate de participant la un sondaj, este posibil sa ti se solicite sa evaluezi concepte, produse si ambalaje noi, care se afla inca in etapa de testare sau de dezvoltare. Poti intra in contact cu, poti sa vezi, sa folosesti, sa ai acces la anumite informatii sau materiale care nu sunt publice, care sunt confidentiale, patrimoniale sau care reprezinta secret comercial, care apartin exclusiv Sponsorului cercetarii la care vei participa, inclusiv, dar fara a se limita la, informatii cu privire la produsele Sponsorului – toate reprezinta „Informatii Confidentiale”. Nu iti este permis sa copiezi, sa tiparesti, sa stochezi, sa redirectionezi sau sa divulgi nimanui, prin niciun fel de mijloace, Informatiile Confidentiale la care vei avea acces si nu ai voie sa folosesti Informatiile Confidentiale in alte scopuri decat cele pentru care ti-au fost trimise.

Exact Business Solutions isi rezerva dreptul sa modifice oricand regulile de functionare a Exact Panel. Toti membrii vor fi instiintati de aceste schimbari via e-mail.

Termeni, Conditii si Reguli de utilizare

Regulamentul general privind protectia datelor (GDPR) 679/2016 este conceput pentru a unifica cerintele privind confidentialitatea datelor in intreaga Uniune Europeana (UE). Noi Exact Business Solutions procesam informatiile din subiectele de date UE - care includ utilizatorii finali, clientii si angajatii, doar in scopul realizarii unor analize statistice.

Directiva privind prelucrarea datelor cu caracter personal in scopul aplicarii legii prevede procesarea de date pentru a pregati si pastra inregistrari ale activitatilor de prelucrare si, de asemenea, pentru a demonstra cum au fost atinse deciziile de utilizare a datelor pentru o prelucrare ulterioara. Chiar mai mult, datele cu caracter personal, noi le prelucram in mod transparent, le colectam in mod explicit si legitim, in scop limitat ('limitarea scopului') la ceea ce este necesar in raport cu scopurile pentru care le procesam ('minimizarea datelor') si trebuie sa fie totodata corecte (si actualizate).

Noi drepturi pentru subiectii de date

Dumneavoastra, persoanele care intelegeti sa accesati platforma noastra, cele ale caror date cu caracter personal vor fi sau sunt stocate, aveti drepturi noi, obligatorii care va dau mai mult control asupra datelor personale.
Aceasta include, printre altele, dreptul de a fi uitat (stergerea) si dreptul la portabilitatea datelor. Persoanele care solicita mai multe informatii despre datele lor si drepturile pe care le au, vor putea, de asemenea, sa o solicite mai usor decat pana acum, si trebuie sa fie informatii despre actiunile intreprinse pentru a-si satisface drepturile furnizate in termen de o luna.

  • Consimtamantul dvs trebuie sa fie clar delimitat de alte declaratii scrise si nu va fi ascuns in alte anunturi de informare;
  • Politicile de confidentialitate care vizeaza procesarea datelor cu privire la aceste aspecte vor fi detaliate;
  • Noi vom pastra un istoric pentru a arata unde sunt diferitele surse de date si de unde au provenit, inclusiv modul in care au fost colectate datele, cat si faptul ca persoanele si-au demonstrat consimtamantul explicit.